Geef Utrecht licht

De Sint Maarten Parade 2022 vormt het sluitstuk van Utrecht 900. Daarom is er dit jaar een  XL optocht door de binnenstad van Utrecht met lichtsculpturen, orkesten, koren, dansers en theatrale acts. 

De Sint Maarten Parade XL vindt plaats op vrijdag 11 november. Meer informatie volgt.

Bekijk voor een korte impressie het filmpje hieronder.

Utrecht 900

De Sint Maarten Parade 2022 staat in het teken van 900 jaar stadsrechten en wordt georganiseerd door Sharing Arts Society in samenwerking met vele partners. Inspiratie voor de Parade zijn 10 historische hoogtepunten uit de geschiedenis van de stad, gekoppeld aan 10 wijken van Utrecht. Ook kiezen we ieder jaar een thema uit een van de 17 Global Goals.

Lees hier meer over de Global Goals
Lees hier meer over Sharing Arts Society

Bruggenbouwers

In de webvideoserie ‘Bruggenbouwers’ vertellen medewerkers aan de Parade hoe zij voor verbinding zorgen in de stad en daarbij gebruik maken van de ‘sharing werkwijze’ die zo kenmerkend is voor dit project.

Op ons Youtube kanaal vind je vier video’s met bruggenbouwers

Wat vieren we met Sint Maarten?

Sint Martinus van Tours verrichtte als Romeins soldaat een daad waar hij wereldberoemd om is geworden: hij deelde zijn mantel met een bedelaar. Na zijn dood op 11 november 397 werd hij het symbool van naastenliefde en solidariteit. Lees meer over de historie van Sint Maarten en het Feest van het Delen op sintmaartenutrecht.nl